Pentukuulumisia

25. heinä, 2017

Heippa!

 

Tänään olimme eläinlääkärissä, jossa meitä tutkittiin hiukan joka suunnasta ja lopuksi saatiin herkkua (samalla täti laittoin sirut niskaan, mutta sitä ei juurikaan huomannut, kun edessä oli HERKKUA) !

Kaikki oltiin ihan semmoisia kuin meidän kuuluukin olla, ja pojilla oli kaikilla kivekset laskeutuneet jo 🙂

Hiukan oli jänskä aamupäivä, kun oltiin autossa aika pitkä matka, ja laulu raikasi eestaas 😋

Ehkei noiden ihmisten mielestä niin kovin kaunista laulua ollut, mutta meidän korviin se soi mahtavasti! Ja sitten vielä lääkärireissu, niin nyt mennään nukkumaan, kunhan ollaan syöty ensin ruoka.

 

19. heinä, 2017

Terve taas kaikille!

Nyt me ollaan jo niin isoja että! Ollaan saatu olla ulkona vaikka kuinka paljon kun ilmat on ollut niin lämpöisiä 🙂 Ekana oltiin ihan vapaana ja lepäiltiin sellaisella pienessä aitauksessa, mutta toi mami ei oikein tykännyt kun meidän äitee kaivoi meille pesän terassin portaiden alle jonne mentiin aina köllöttelee. Olihan meitä tietenkin hankala pitää silmällä kun oltiin piilossa 🤪

Mutta saatiin sitten tuossa taannoin tuollainen ihan mahtava aitaus ja ikioma mökki! Jee! Siellä saadaan turvallisesti kirmailla ja leikkiä eikä mami hermostu kun saa pidettyä meitä silmällä koko ajan. Se on ihan kyllä tyhmää että äiti ja muut isot koirat osaa hypätä tuon aidan yli ja me ei vielä, mutta harjoitus on tiukkaa, ja varmasti mekin kasvetaan noin isoiksi vielä joku päivä. Yöksi mennään aina sisälle, vaikka me kyllä oltais paljon mieluummin ulkona, tosin voisi alkaa hiukan pelottamaan yön pimeydessä.. No ehkä se onkin ihan hyvä että mami ja muut vievät meidän tuonne meidän huoneeseen yöksi 🤩

Oikeaa ruokaa syödään 4x päivässä ja se on kyllä hyvää, vaikka alku-, pää-, tai jälkiruuaksi tahdotaan myös äitinmaitoa, se on parasta!

Nyt taitaa ruoka-aika taas kolkutella, joten SYÖMÄÄN! 🤪

Seuraavaan kertaan taas tapaamisiin 🙂

4. heinä, 2017

Terve!

Ollaan jo tosi isoja, ainakin omasta mielestä! Osataan vaikka mitä ja nähdään ja kuullaankin jo hyvin. Me osataan murista, leikkiä hiukan, kävellä ja seistä yms..

Juokseminen vaatii vielä treeniä, mutta vauhtia on varmasti luvassa vielä!

Ollaan saatu nyt jo oikeaa ruokaakin ja voi että se onkin hyvää. Niin hyvää että välillä mennään äitinkin kipolle napostelemaan. Hampaita on puhjennut jo monia, eikä äiti tykkää yhtään kun napataan tissistä kiinni napakasti. Varsinkaan, jos se on tullut vaan katsomaan meitä ja putsaamaan meidän jälkiä 🤪 Mut joka kerta yritetään silti!

Ollaan myös päästy ulos, ihan hetkeksi kylläkin vain, mutta mami lupasi kunhan ei sada, että päästää pian uudestaan ja saadaan olla hetki kauemmin kuin viime kerralla, Jee! Siellä on tosi erinlaista kuin missä nyt ollaan eletty ja paljon hajuja, niin paljon! Ihan väsyy kun haistelee hetken ympärilleen🙂

Ohhoijjakkaa, juuri saatiin syötyä vatsat täyteen ja nyt pitää kyllä kellahtaa tuonne pesään nukkumaan taas hetkeksi ja näkemään unia.

Seuraavaan kertaan taas!

25. kesä, 2017

Pennut täyttävät ensi yön ja aamun aikana 2 viikkoa. Paljon on tapahtunut sinä aikana, vaikkei sitä heti huomaa muutakuin pentujen koosta. Painot on kaikilla vauveleilla vähintään tuplaantunut tänä aikana, eli Silja-emolla maidon tuotanto on riittänyt hienosti 🙂

Silmät ovat nyt kaikilla lähes auki, vaikkakin silmiä vielä peittää harmaanvaalea kalvo, joka suojaa kirkaalta valolta ensi alkuun, kunnes silmä tottuu ja näkö alkaa tarkentua.

Unia nähdään kovasti, yritän saada nauhoitettua pentujen unta, välillä hauskan kuuloista, kun toinen murisee, toinen ynisee, yksi tuhisee ja joku saattaa hieman kuorsatakin 😋 Katsotaan saanko laitettua tänne sivuille...

Silja on hienosti hoitanut pentuja, on uskomaton tuo koirien taito, joka tulee täysin automaattisesti ja luonnollisesti. Silja oppi nyt tekniikan, jolla ensin johdattaa pennut pesäaitauksen paperi-päähän, jossa pissattaa pennut, jonka jälkeen vaihdetaan puolta ja mennään toiseen päähän pesää alustan päälle ruokailemaan. Taas yksi hieno taito, jota ei ole opetettu. Uskomatonta!

Toiseen kertaan lisää 🤩