Pentu kuulumisia

30. marras, 2016

Ollaan jo sit niin isoja että! Osataan haukkua ja muristakin, hui kun ollaan pelottavia :) Leikeissä ollaan ihan varmasti maailman parhaita, juostaan peräkanaa, revitään leluja yhdessä, kiusataan noita vanhuksia, äitiä ei niin kauheasti, kun äitin luokse päästään sitten karkuun isosiskoa ja Beata-mammaa :) Sitten huikataan hiukan maitoa, ja taas jatketaan! Vitsi pihalla on kivaa, harmi vain että ilma on sen verran kylmää ettei viihdytä siellä kovin kauaa, mutta joka kerta pikkuisen pidempää kuin edellisellä kerralla. Tänään nähtiin kun Musti kissa juoksi hirvittävää vauhtia sisältä ulos, taisi pelätä meitä kun meni niin lujaa, murr :) Ei me silti lähdetty perään, kun ei vielä uskalleta niin kovin kauas äitistä mennä.

27. marras, 2016

Eilen päästiin ensinmäistä kertaa ulos koko poppoo, ja voi sitä riemua, vaikka olikin märkää ja hämärää. Muutaman minuutin aikana ehdittiin asioidakin ulos :) ja tietysti tutustuttiin autoon, alapuolelta luonnollisesti jotta saatiin mukavasti "värjättyä" turkkia hieman hmm.. harmaammaksi :)

Tänään menimme aamulla taas ulos, ja voi ihmettä, maa olikin erivärinen kuin illalla, lunta oli satanut yön aikana. Taas pisuttiin ja kakittiin ulos ja hiukan leikittiin myös. Isosisko Tiitun kanssa leikittiin, eikä pelottanut ollenkaan! Hiukan kylmä tosin tuli pian ja sitten mentiinkin jo sisälle. Illalla varmaan päästään taas hiukan ulkoilemaan! Sitä odotellessa syödään ja levätään hyvin :)

19. marras, 2016

Eilen 18.11 pennut saivat ruokaa Royal Caninin pentubaarista, tai 6 pentua mahtui "baariin" ja 2 söi vieressä. Pentubaaria on hyvä käyttää jo siksikin että kaikki pennut saavat varmasti tarpeeksi ruokaa, koska joka pentueessa on ainakin yksi ahmatti joka syö sitten toistenkin edestä.

Kuvassa näkyy kuinka hienosti meidän tänään 4 viikkoiset hauvavauvat syö :)

15. marras, 2016

Muutama päivä on vierähtänyt jälleen, kasvussa on taas tapahtunut isoja askeleita eteenpäin: painoa on tullut mukavasti, ruoka maistuu (tänään maistetltiin ensinmäistä kertaa Royal Caninin starter-ruokaa, voi pojat se oli hyvää! ), ja vilkkautta on tullut oikein roppakaupalla :)

Nyt pennut kaipaavat jo enemmän seuraa ja peuhaavat keskenään hetken kerrallaan sekä ovat aivan innoissaan kun pääsevät kiipeilemään syliin, jossa tuntuu olevan mukavaa ja turvallista. Hampaat on alkaneet pilkistellä ikenistä, eikä äiti yhtään tykkää kun napataan tissistä kovin kiinni pikku naskaleilla.

Tänään pentulaatikkoa siivotessa huomasin että pennut olivat ehtineet paperille joka kerta, koska itse peti oli aivan kuiva! On nuo meidän vauvat sitten fiksuja jo noin nuorena :)

Tosin heidän äitinsä onkin oikein "nero", koirien pelit Crystal ratkaisee leikiten muiden haistellessa ja yrittäen kaivaa herkut pelin alta. Crystal on enemmän harkitsevainen, eikä niin kova hössöttäjä mitä meidän vanhin ja nuorin.

 

11. marras, 2016

Eilen pennut saivat ensinmäistä kertaa jauhelihaa. Aluksi haisteltiin tuota uutta hajua, sitten varovasti maistettiin ja kohta jo innolla syötiin. Äänekkäästi vaadittiin lisää, valitettavasti paljoa ei ensinmäisellä kerralla voinut antaa, mutta jo tänään saavat lisää tuota herkkua. Koitan saada otettua kuvan/-ia tilanteesta :)

On kyllä uskomatonta miten nopeasti pennut kehittyvät, nyt jo kunnolla kävellään, pissitään, "jutellaan" ja hiukan leikitäänkin :)